3 juli, 2016

Kommer snart: vår nya kokbok för PA&Co publiceras i höst med anledning av allas vår favoritkrogs stolta 30-årsjubileum

Niklas Ericson och köksmästare Fredrik Karlsson med kanin, Chateau de la Marquetterie, Champagne, för vår PA&CO-kokbok

Som jag redan har nämnt i detta forum så är det i höst dags för vår nya kokbok för allas vår favoritkrog där på krönet av Riddargatsbacken här i Stockholm. Boken lanseras till ära av den legendariska lilla restaurangens trettioårsjubileum. Det är sålunda tio år sedan vi publicerade vår förra, om vi får säga det själva klassiska, prisbelönta ”PA&Co — mer än en kokbok” hösten 2006, med anledning av tjugoårsjubileet. Som då ger vi ut boken på vårt förlag Stockholm New Publishing.

Teamet är också detsamma — förutom vi själva på BrittonBritton även fotograferna Pelle Bergström och Mikael Jansson — kompletterade med några nya krafter. Som ni förstår serverar vi även i den här boken en hel del annat också utöver denna överväldigande mängd god mat och dryck.

Jag bjuder redan nu på några bilder bakom kulisserna från produktionen som har pågått i nu väl två år.

 Håll utkik efter vår nya PA&Co-bok för den vill ni inte missa. Datum är ännu ej satt för vare sig lansering eller jubileumsfest med tidigt i november är troligt. Hell yeah! Tutti amore!
Grabbarna på slottet: ovan från vänster Fredrik Karlsson, Mikael Falkman, Niklas Ericson, Claes Britton & Håkan Ericson
Niklas Ericson, Chateau de la Marquetterie, Champagne för vår nya PA&Co-bok
Duva som sig bör på franskt slott — annars blir de förbannade...
Håkan, Freddan & Niklas i köket i Champagne
Kanin med vitvins- och senapssås och primörer
Lunch bakom Chateau de la Marguetterie där överbefälhavare Joseph Joffre, "Le Père Joffre", "Pappa Joffre" kallad av fransmännen, intog sina berömda äktfranska långluncher någon kilometer från fronten under brinnande första världskrig
Rabbit, rabbit...
Vår man i Champagne Mikael Falkman skålar i Comtes de Champagne Blanc des Blancs hos Taittinger...schteeek...hell yeah!!!
Pelle Bergström firing away @ Chateau de la Marquetterie, Champagne
My man Håkan @ le chateau
Le Police de Style, Reims, Champagne
Broderskål Champagne
Niklas Ericson, Boulevard Saint Germain, Paris
Le Police de Style, pret Beauborg, Paris
Vänskapligt sällskap, Rive droite, Paris
Christina, Pelle och Fredrik, Österlen, Skåne
Pannbiff goddamnit
Pelle & Christina, Skåne
Dessert med karamelliserade nektariner
On location PA&Co: Christina, Pelle och F1
Friterad kalvbräss
Grön soppa med löjrom
Halstrad tonfisk
Flummig dessert med morot och mjölksocker
Mikael Jansson fires away
Jansson över baren
Storebrorsan & lillebrorsan: Mikael Jansson & Claes Britton
Pierre Björk tar jubileumsgruppbild på crewet
Dal
Brothers in art: Håkan Ericson, Claes Britton & Niklas Ericson @ Casa Dalarö
Korvtallrikar
Canatelli con funghi
Hallondessert