17 mars, 2015

Stilpolisen rycker ut 13:
Stilpolisen drar till Goa och hälsar avsked med klassisk duell

Nej, nu djävlar skiter vi i detta. Stilpolisen omlokaliserar min vana trogen så är års till Indiens strand för tyvärr endast ett par veckor. Oroa er emellertid icke! Jag ämnar inte lägga ned verksamheten utan även på dessa breddgrader fortsätta min kamp för att upprätthålla ett minimum av stilmässig ordning och anständighet och slå ned på de värsta avarterna bland Morjims monsterryssar, Ashwems löjliga kärlekspar, Mandrems yogagurus och Arambols trollhippies, med flera.

Som en avskedshälsning vill jag efter allt som måhända kan tyckas småsinta gnällande bjuda er filmhistoriens i särklass tyngsta och mest klassiska finalduell vilken jag och min käre vän Frederik Lieberath härom veckan hade nöjet att avnjuta — för vilken gång i ordningen? — på nyrenoverad 35-millimeterskopia på stor duk i Filmhusets underbara Mauritz Stiller-salong. Scenen är förstås också en storlagen manlig modeuppvisning i konsten att bära hatt samt den suveräna höjdpunkten i den smala med pheeeta filmkategorin västernopera. Håll till godo!