22 februari, 2015

Stilpolisen rycker ut 4:
Tyvärr Zlatan, rött kort rakt av

Ja, dessvärre tvingas jag ta till denna åtgärd för Zlatans hela stilmässiga framtoning. Jag tror att han modeintresse snarare är stort en obefintligt men hans bollkänsla på det här planet verkar sannerligen inte matcha den på planen. Jag är ledsen, men jag har ännu inte lyckats förlika mig med den här fulltatuerade, ”farliga” ultramachouppenbarelsen som i min ungdom var reserverad för sexmördare och andra psykopater, Robert de Niro i Cape Fear stylee — i synnerhet inte när den axlas av en gnällig och i grunden bortskämd multimiljonär och primadonna och innefattar Fyra små rätter skrivet med kinesiska tecken. Varken hårpiska eller tofs har någonsin eller kommer någonsin att fungera, sorry. Inte heller lyckas Zlatan landa vare sig leisure- eller kostymstylen som synes på bilderna här. Det finns vidare något grundläggande stillöst över hans absurda självbild och totala brist på ödmjukhet — jag menar, en snubbe som tycker att han själv, som aldrig har vunnit en internationell titel och som udnerpresterat i sina viktigaste matcher, som rankas som världens 13:e bäste spelare, är mångfaldigt överlägsen Björn Borg som för all framtid revolutionerade och förändrade tennisen, även modemässigt…vad kan man säga annat än suck..?