16 februari, 2016

DN följer upp min artikel om Kungsträdgården — nu händer förhoppningsvis något

Om min Kungsträdgårdsartikel i Dagens Nyheter Sthlm idag 16 februari

I Dagens Nyheter Sthlm idag (16 februari 2016) skriver Anders Sundström om den nya Apple-butik som planerats vid entrén till Kungsträdgården — och om de tankar som min ”bredsida” om Kungsträdgården i just Dagens Nyheter Sthlm 12 juni förra året har satt igång inom Stockholms stad.

En Apple-butik i glas ritad av Norman Fosters kontor med vidhängande ”generös uteservering” etcetera är ju definitivt att föredra framför dagens TGIF-barack — även om det är en kommersiell verksamhet och inte den konstnärligt gestaltade transparanta entré som jag förespråkade. Det hela verkar dock inte klart. Positivt är att min artikel verkar ha utlöst aktivitet inom Stockholms stad. Jag har tidigare hört detta från olika håll och det bekräftas i DN-artikeln.

Läs min text om Kungsträdgården från i försomras här!